Eikefjord.net vil anbefale følgende turer med utgangspunkt i Eikefjord. For meir info om dei forskjellige plassane sjå nedanfor kart.

Ruinar av Selje Kloster Vestkapp, Norges vestlegaste punkt Kannesteinen ved Måløy Kinnakyrkja vest ved havet Brigsdalsbreen i Oldedalen Astruptunet Hurrungane, høgst i Sogn og Fjordane Bresenteret i Fjærland Nærøyfjorden Flåmsbana Helleristningane i Ausevik Gulating ved Eivindvik

 

  

Flåm – Nærøyfjorden

Flåm og Nærøyfjorden er eit av dei mest kjente turistmåla i Norge og er vel verd eit besøk.
Flåmsbana trekker hvert år til seg mennesker fra hele verden, noe som har ført til at Flåmsbana i dag fremstår som en av Norges største og mest spektakulære turistattraksjoner.
Den trange og frodige Nærøyfjorden ( 250 meter på det smalaste) har vore eit attraktivt reisemål i nærmare 150 år for folk frå verda over, og er ein av Noregs mest besøkte attraksjonar.

Følg riksveg 5 til Førde, Sogndal og Lærdal. I Lærdal tar man av og kjører E18 Fjærlandstunellen til Aurland og så videre til Flåm. Antatt kjøretid 3,5 timer.
I Flåm tar man turen med Flåmsbana opp til Myrdal stasjon.
Tilbake i Flåm kjører man videre til Gudvangen og følger ferja ut Nærøyfjorden og til Kaupanger. Herfrå går turen tilbake til Eikefjord. Etter ferja tar turen ca 2,5 timer.

  

Skagastølstindane.

Hurrungane i Jotunheimen er eit spanande område i indre Sogn . Ta turen opp blant høge tindar og bratte brear, og opplev mykje fin natur. På toppen av Nordre Skagastølstind får ein kjempeutsikt ut over heile området. Anbefaler også turen opp til ”hytta på bandet”, som ligg nesten 1800moh på bandet under Storen.

Følg riksveg 5 til Sogndal der man tar av og følger turistvegen (RV55) mot Sognefjellet. På Turtagrø hotell finn man guid for turer i disse fjella. Turister bør bruke guider når man skal gå i desse fjella. Antatt kjøretid ca 3,5 timer.

  

Gulating. 

ImageGulatinget er ein av dei viktigaste institusjonane frå eldre norsk historie. Ingen kan sikkert seie når det fyrste Gulatinget vart halde – så langt attende i tida går ikkje vår skrivne historie. Men vi veit at det islandske Alltinget frå tidleg på 900-talet, hadde Gulatinget som førebilete. Gulating er tusenårsstaden i Sogn og Fjordane og har opning 27 august 2005.Følg RV5 til Førde, her tar man E39 mot Bergen. Etter ferja over Sognefjorden innover fjorden og tar så av på FV1 mot Brekke. Ca 4 km før Eivindvik er Gulatingstaden. Antatt kjøretid ca 3 timer

  

Korssundet.

ImageReturen kan godt leggast om Korssundet. Her har Olav den Heilage sett opp eit kors til minne om då Gud hjelpte han med å opne lei gjennom fjellet slik at han kunne segle ein snarveg. Plassen er mest tilrettelagt for båtturisme og har ikkje matservering som enkelte brosjyrer fortel.

Frå Flolid kjører ein til ferga Rutledal - Rysjedalsvika. Kjør vidare Fv 607 mot Hyllestad. I Hellevika tar ein av mot Våge og Korssundet.

  

Astruptunet – Bremuseet 

Astruptunet, heimen og småbruket til kunstnaren Nikolai Astrup, er i dag museum. Du finn det slik det var då Astrup levde, i dei bratte, men frodige, bakkane på sørsida av Jølstravatnet.

I Fjærland finn du museet der du får vite kvifor isen er blå, eller korleis fjordane blei til. Du kan gjere dine eigne eksperiment med 1000 år gammal bre-is, og sjå Ivo Caprino sin svimlande panoramafilm 'Jostedalsbreen - den største breen på fastlandet i Europa!'

Følg RV5 til Fjærland der du finn Bremuseet. Antatt kjøretid ca 1 time og 45 min. På returen tar du av ved Kjøsnesfjorden og kjører sørsida av Jølstravatnet ved Sandal.

  

Briksdalsbreen. 
Briksdalsbreen er i første rekke pakketuristene og andre "bedagelige" turisters domene. Selv om bare en av ti turister lar seg frakte opp til brefronten med hest og kjerre, er ikke Briksdalsbreen stedet først og fremst for brevandrere og andre fotturister generelt. Riktignok går det en bratt og dramatisk fotturrute opp til brekanten og det er mulig å gå breturer med fører nederst i brefallet, men Briksdalsbreen benyttes i mindre grad til brevandring.

Følg RV5 til Storebru og sving inn på RV615 mot Hyen. Anbefaler denne vegen da turen går gjennom fantastisk natur sjølv om vegen er smal og svingete. På Sandane går turen videre langs E39 til Byrkjelo der ein svinger opp mot Utvikfjellet. Man følger RV60 til Olden der man tar inn på FV724 opp til Briksdalen. Estimert kjøretid ca 2,5 timer. Tilbake vil vi anbefale å kjøre om Førde da dette er ein veg med høgre standard.

  

Vestkapp – Selje Kloster - Kannesteinen. 

ImagePå Vestkapp lengst vest i Norge, finn ein det verste og beste vêret, og ei fantastisk utsikt.

På øya Selja, 15 min. båttur frå Selje, ligg ruinane av Selje Kloster. Dette klosteret blei bygt av Benediktinar-munkar tidleg på 1100-talet og verd eit besøk.

Kannesteinen ved Oppedal vest for Måløy finn ein steinen som havet har slipt gjennom tusenvis av år, slik at den i dag har fått denne spesielle utsjånaden.

Følg RV5 til Grov, der tar ein av og følger RV614 mot Svelgen og Isane. Etter Ferga tar man utover RV15 til Maurstad, Her tar ein av og kjører RV61 over Maurstadeidet. På Åheim svinger ein inn på RV620 mot Stadtlandet og følger sa FV632 og FV633 til Vestkapp-platået. Antatt kjøretid ca 2 time og 45 min.
På returen køyrer ein Selje og tar båten til Selja. Tilbake i Selje forset ein mot Måløy. Etter Måløybrua tar ein av på FV601 og finn Kannesteinen ved Oppedal.

  

Kinnakyrkja

Lengst vest i havet i Flora ligg øya Kinn med den vidgjetne Kinnaklova, eit viktig siglingsmerke gjennom uminnelege tider. Inn forbi Kinnaklova, inst i Høgskardvågen ligg Kinnakyrkja, ei svært vakker steinkyrkje i romansk stil.

Køyr RV 5 til Florø og ta båt utover til Kinn. Kontakt Turistkontoret i Florø for informasjon om Kinnakyrkja og Kinnaspelet , dei har oversikt over båtruter etc.

  

Helleristningane i Ausevika 

Feltet viser over 300 ristningar, både dyre og menneskefigurar. I tillegg kan ein sjå fruktbarheits- og jordbruksmotiv, såkalla Veidemannskunst

Følg FV542 mot Stavang. Estimert kjøretid 15 min.

Fjellet

Fjellet
Fjellet 2

Eikefjord

Eikefjord 1
Eikefjord 2

Hallen

Hallen 1
Hallen 2